Πώς να προστατέψετε το smartphone σας από τo hacking

 

Μην κάνετε Jailbreak:

Το Jailbreaking του smartphone σας σημαίνει οτι δεν υπαρχουν πλεον περιορισμοι απο τον κατασκευαστή. Έτσι, σε ένα iPhone, για παράδειγμα, αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε εφαρμογές από άλλα μέρη εκτός από το επίσημο κατάστημα εφαρμογών της Apple, καθώς και να κάνετε οποιεσδήποτε βελτιώσεις στο iOS του τηλεφώνου σας. Ωστόσο, δεν συνιστούμε το jailbreaking, επειδή με την ελευθερία έρχεται και η έλλειψη ασφάλειας. Πρώτα απ’ όλα, δεν θα πρέπει να κατεβάζετε εφαρμογές που δεν προέρχονται από το app store, καθώς δεν έχουν ελεγχθεί για κακόβουλο λογισμικό. Στην πραγματικότητα, όταν κάνετε jailbreak στο τηλέφωνό σας, ουσιαστικά καταργείτε όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχει ενσωματώσει ο κατασκευαστής στα smartphone.

Κάντε το κλείδωμα του smartphone σας πιο σύντομο:

Τις στιγμές που δεν έχουμε τα smartphone μας κοντα μας, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι κλειδώνουν, αναγκάζοντάς σας να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας ή βιομετρικά στοιχεία όπως το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή το πρόσωπό σας. Παρόλο που μπορεί να είναι ενοχλητικό να πρέπει να συνδέεστε κάθε φορά, σε τελική ανάλυση, αυτη η συνηθεια προστατεύει τη συσκευή σας, γι’ αυτό σας συνιστούμε να ρυθμίσετε το αυτόματο κλείδωμα σε 30 δευτερόλεπτα. Και αν δεν έχετε ενεργοποιήσει καθόλου το κλείδωμα, περιττό να πω ότι μάλλον πρέπει να το αλλάξετε αυτό.

Εκτελέστε όλες τις ενημερώσεις λογισμικού:

Εταιρείες όπως η Google και η Apple έχουν ανθρώπους που εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να βελτιώσουν την ασφάλεια του smartphone, οπότε αν υπάρξει  μια ενημέρωση iOS ή Android, κάντε την. Παρόλο που αυτές οι ενημερώσεις μπορεί να είναι ενοχλητικές, είναι απαραίτητες για να συμβαδίζετε με τις τελευταίες εξελίξεις στο λογισμικό ασφαλείας.

Ρυθμίστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων(two-Factor Authentication):

Αν έχετε δώσει προσοχή, τότε γνωρίζετε ότι είναι έξυπνη ιδέα να ενεργοποιήσετε το αυτόματο κλείδωμα, ώστε να πρέπει να πληκτρολογήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσετε πρόσβαση στο smartphone σας, αλλά αν θέλετε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα, θα ρυθμίζαμε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Ενεργοποιήστε την επιλογή Διαγραφή δεδομένων:

Τώρα, τι γίνεται αν το smartphone σας χαθεί ή κλαπεί και για κάποιο λόγο, οι χάκερ έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας; Φυσικά, αυτό είναι το χειρότερο σενάριο αλλαμπορειτε να διαβάσετε το άρθρο μας πως να βρείτε το χαμένο σας τηλέφωνο.

mm

Written by 

Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και εχω γράψει άρθρα σχετικά με την τεχνολογία των υπολογιστών για μεγάλο χρονικό διάστημα .Ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητα και η καινοτομία στον τρόπο σκέψης με χαρακτηρίζουν.

Related posts

error: Content is protected !!